logo
menu-icon menu-icon

POLITIKA PRIVATNOSTI

1. Rukovalac podacima

DANILO ANĐUŠIĆ PR DA Basketball Camp, sa sedištem u mestu Slavkovica, ul. Brdo br. 10, 14240 Ljig, MB 67231848, PIB 113978470, kontakt broj telefona 00 381 64 377 0813, email adresa: danilo@andjusicshootingcamp.com („DA Shooting Camp“ ili „Rukovalac“) u obradi Vaših podataka o ličnosti primenjuje odredbe Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik Republike Srbije“, broj 87/2018) („Zakon“) i odredbe drugih propisa koji uređuju pomenutu oblast, te kao Rukovalac podacima o ličnosti sačinio je ovu Politiku privatnosti kako bi obrada Vaših podataka i podataka Vaše dece bila transparentna i razumljiva. Ova Politika privatnosti objašnjava način na koji prikupljamo, delimo i koristimo Vaše lične podatke i lične podatke Vaše dece, kao i načine na koje možete ostvariti svoja prava na zaštitu podataka o ličnosti.

Ova Politika privatnosti primenjuje se na:

Pojmovi koji nisu definisani u ovoj Politici privatnosti, imaju isto značenje kao i pojmovi definisani u Zakonu.

2. Podaci o ličnosti koje prikupljamo

2.1. Podaci o ličnosti koje prikupljamo od Vas

U zavisnosti od toga kako koristite naš Sajt ili stupate u odnos sa Rukovaocem, informacije koje možemo prikupiti o Vama mogu biti sledeće:

I Podaci o ličnosti koje dobrovoljno delite sa nama

Ukoliko kao roditelj/staratelj putem Sajta popunjavate prijavu za učešće deteta u kampu, tom prilikom biće potrebno da nam dostavite sledeće kategorije podataka o ličnosti:

Radi procene ispunjenosti kriterijuma za učešće u kampu prikupljamo i obrađujemo podatke o ličnosti Vašeg deteta, poput podataka o datumu rođenja, visini, težini, poziciji igrača, zdravstvenom stanju. Ove informacije se prosleđuju osobama uključenim u naš stručni štab da odluče da li i koje prijavljeno dete da pozovu radi učešća. Ukoliko nam u postupku prijave za kamp dostavite i druge Vaše podatke o ličnosti, Rukovalac se obavezuje da će i njih obrađivati u skladu sa ovom Politikom privatnosti i sa zakonskim odredbama i internim aktima.

Ukoliko kao roditelj/staratelj deteta stupate ili nameravate da stupite u ugovorni odnos sa DANILO ANĐUŠIĆ PR DA Basketball Camp, obrađivaćemo podatke neophodne za zaključenje i izvršenje ugovora o učešću na kampu i/ili neophodne za preduzimanje radnji, na zahtev roditelja/staratelja, pre zaključenja ugovora o učešću na kampu. Na primer, biće potrebno da obrađujemo kontakt informacije roditelja/staratelja (ime i prezime, adresu za prijem pošte, email adresu i broj(eve) telefona), informacije o detetu igraču, tj. detetu koje će biti učesnik kampa (ime, broj telefona, datum rođenja, visina, težina, veličina dresa, pozicija igrača, podaci o adresi, podaci o zdravstvenom stanju deteta). Pored navedih podataka, možemo Vas zamoliti da dostavite druge lične podatke koji nisu gore navedeni, a koji su neophodni za pripremu ili izvršenje ugovora, kao i za izvršenje zakonskih obaveza Rukovaoca, kao što su sledeću podaci: potvrda o obavljenom fizičkom pregledu i uverenje lekara ne starije od 6 meseci kojim se potvrđuje da je dete sposobno za fizičke aktivnosti koje se održavaju tokom trajanja kampa; informacije o letu/prevozu autobusom, tj. datum i vreme dolaska deteta u kamp; kopije pasoša deteta učesnika i jednog roditelja/staratelja; informacije o zdravstvenom stanju, kao što su spisak alergija i lekova koje dete koristi; najnovija fotografija deteta učesnika kampa; uredno potpisana dokumentacija za upis. U svim drugim slučajevima, u kojim svrha prikupljanja ličnih podataka nije navedena, biće Vam naznačeno kada će se od Vas tražiti da dostavite svoje lične podatke i podatke o ličnosti Vašeg deteta, te u koju svrhu i po kom pravnom osnovu.

Davanje Vaših podataka o ličnosti i/ili podataka o ličnosti Vaše dece nije zakonska već ugovorna obaveza, u slučaju kada prijavljujete svoje dete radi učešća na kampu i/ili potpisujete sa ovde Rukovaocem poseban ugovor radi učešća deteta na kampu. Dakle, davanje određenih podataka navedenih u ovoj Politici privatnosti neophodan je uslov za zaključenje ugovora o učešću u kampu, te eventualno uskraćivanje davanja bilo kog neophodnog podatka može dovesti do nemogućnosti zaključenja i izvršenja ugovora.

II Podaci o ličnosti koje prikupljamo automatski 

Napominjemo da ovaj Sajt koristi SSL sigurnosni certifikat kako bi sigurno prikupljao i slao podatke između računara korisnika i servera. Podaci se šalju HTTPS protokolom. HTTPS protokol omogućava enkripciju, autentifikaciju i integritet komunikacije između računara korisnika i servera, uz pomoć kriptografskih ključeva i SSL sertifikata. Svi podaci se šalju i primaju u šifrovanim paketima i nečitljivi su trećim osobama.

Kada posetite naš Sajt, možemo automatski prikupiti pojedine podatke o ličnosti sa Vašeg uređaja. Preciznije, informacije koje prikupljamo automatski mogu uključivati informacije kao što su IP adresa, vrsta uređaja, jedinstveni identifikacijski broj uređaja, vrsta pretraživača i šira geografska lokacija (npr. lokacija na nivou države ili grada). Takođe, možemo da prikupljamo informacije o tome kako se Vaš uređaj ponaša na našem Sajtu, uključujući i stranice kojima ste pristupili i linkove na koje ste kliknuli.

Prikupljanje ovih informacija nam omogućava da bolje razumemo posetioce koji dolaze na naš Sajt, odakle dolaze i koji sadržaj na našem Sajtu ih zanima. Ove informacije se prvenstveno prikupljaju pomoću „Kolačića“ („Cookies“) i sličnih tehnologija praćenja. Shodno članu 160. stav. 3 Zakona o elektronskim komunikacijama korišćenje Kolačića je dozvoljeno, pod uslovom da je korisniku dato jasno i potpuno obaveštenje o svrsi prikupljanja i obrade podataka u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti, i pod uslovom da mu je pružena prilika da takvu obradu odbije.

Kolačići predstavljaju podatke koji se skladište na računaru (ili drugom uređaju) korisnika internet stranice (posetioca internet stranice) i koji omogućavaju praćenje i analizu korisničkog ponašanja na internet stranici. Kolačići uobičajeno ne vode ka otkrivanju identiteta konkretnog korisnika. U slučaju da identifikuju korisnika, Kolačići predstavljaju podatke o ličnosti, te stoga se na njih primenjuju sve tačke ove Politike privatnosti.

Na Sajtu koristimo sledeće kolačiće i u sledeće svrhe:

Prilikom pristupa Sajtu možete da izvršite postavke kolačića, te da pojedine kolačiće onemogućite. U kolačićima ne pohranjujemo osetljive podatke o ličnosti kao što su Vaša adresa, lozinka, podaci o Vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici, itd.

Uklanjenje Kolačića je moguće u svakom trenutku putem promene podešavanja u Vašem internet pregledaču – internet browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, Safari, itd.). Uskladištene Kolačiće možete obrisati iz Vašeg internet pregledača, s tim da uklanjanje pojedinog Kolačića može dovesti do umanjenja funkcionalnosti Internet sajta.

Sajt takođe koristi usluge Google Analytics (koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD), koji se takođe zasniva na tehnologiji sličnoj tehnologiji Kolačića, a koji se pohranjuju na uređaj posetilaca, sve radi kvalitativne i kvantitativne analize korišćenja same internet stranice. Više informacija u Politici privatnosti kompanije Google, koja je dostupna putem sledećeg linka: goo.gl/f1oVC8.  

3. Prikaz procesa obrade

Prethodno navedene podatke o ličnosti (posetilaca Sajta, roditelja/staratelja dece Učesnika kampa, Učesnika kampa) obrađujemo u svojstvu Rukovaoca u sledeće svrhe i po sledećim pravnim osnovima:

Svrha obrade podatakaPravni osnov obrade podataka
U svrhu odgovora na Vaše upite upućene na email adresu koja je dostupna na Sajtu; U svrhu omogućavanja prijava dece na kamp; U svrhu realizacije prijave deteta na kamp.Obrada je neophodna za preduzimanje radnji, na Vaš zahtev, pre zaključenja ugovora (ugovor o učešću na kampu), za zaključenja ugovora i izvršenje takvog ugovora zaključenog sa roditeljima/starateljima dece.
U svrhu procene ispunjenosti uslova za učešće prijavljenog deteta na kampuObrada je neophodna za preduzimanje radnji, na Vaš zahtev, pre zaključenja ugovora (ugovor o učešću na kampu).
U svrhu usklađivanja veština i sposobnosti deteta sa mogućnostima koje pruža košarkaški kamp;Obrada je neophodna za izvršenje ugovora zaključenog sa roditeljima/starateljima dece.
U svrhu zaštite sigurnosti i zdravlja dece učesnika kampa;Obrada je neophodna radi zaštite životno važnih interesa dece učesnika kampa, te radi izvršenja zaključenog ugovora .
U svrhu marketinške promocije kampa, kao i same dece koja su učesnici kampaU određenim slučajevima, npr. za svrhu fotografisanja ili snimanja dece radi promocije kampa i samih učesnika, obradu možemo vršiti samo na osnovu Vašeg informisanog pristanka, kao roditelja deteta. Imate pravo da povučete pristanak u svako doba, bez uticaja na zakonitost prikupljanja informacija koje je vršeno pre toga.
Na našem Sajtu koristimo sledeće kolačiće i u sledeće svrhe: neophodni kolačići (bitni kolačići) – omogućavaju osnovne funkcije Sajta, kao što su kretanje po stranicama Sajta i pristup bezbednim oblastima. Sajt ne može ispravno da radi bez ovih kolačića; kolačići učinka – koriste se da poboljšaju učinak i rad Sajta, ali nisu nužni za njegovo korišćenje. Na primer, oni skladište jezik koji ste izabrali ili oblast gde ste; analitički kolačići – pomažu da izmerimo kako korisnici uzajamno deluju sa sadržajem Sajta, što nam pomaže da poboljšamo Vaše korisničko iskustvo; marketinški kolačići – koriste se da se prikazuju oglasi koji su približniji Vama i Vašim interesovanjima.Pravni osnov obrade podataka prikupljenih putem kolačića učinka, analitičkih kolačića i marketinških kolačića je Vaš informisan pristanak, koji dajete ukoliko prilikom prve posete našem Sajtu, u „pop up“ prozoru označite opciju „Prihvatam kolačiće“. Imate pravo da povučete pristanak u svako doba, bez uticaja na zakonitost prikupljanja informacija koje je vršeno pre toga. Pravni osnov obrade podataka prikupljenih putem neophodnih kolačića je legitimni interes Rukovaoca.

4. Kako čuvamo podatke o ličnosti?

Preduzimamo odgovarajuće administrativne, tehničke, organizacione i druge mere kako bismo obezbedili odgovarajući stepen zaštite Vaših ličnih podataka i/ili podataka o ličnosti Vaše dece koje prikupljamo i obrađujemo. Prilikom procene da li su primenjene mere adekvatne i da li je stepen zaštite odgovarajući, uzimamo u obzir prirodu podataka o ličnosti koje prikupljamo i prirodu obrade koju vršimo, rizike prilikom obrade podataka o ličnosti, troškove implementacije zaštitnih mera i druge okolnosti od značaja u konkretnom slučaju. Članovi našeg tima su obučeni i poseduju odgovarajuća znanja i razumeju značaj zaštite Vaših podataka o ličnosti, a naročito značaj zaštite podataka o ličnosti Vaše dece.

5. Da li postoje Obrađivači i/ili primaoci podataka i/ili treća lica?

Postoje situacije kada Rukovalac prikupljene podatke o ličnosti može dostavljati i trećim licima, od kojih su neki obrađivači, neki primaoci podataka, dok neki mogu da budu i treća lica. Obrađivač u smislu člana 4 stav 1 tačka 9) Zakona je fizičko ili pravno lice, odnosno organ vlasti koji obrađuje podatke o ličnosti u ime rukovaoca, dok je primalac podataka fizičko ili pravno lice, odnosno organ vlasti kome su podaci o ličnosti otkriveni, bez obzira da li se radi o trećoj strani ili ne.

Imamo uspostavljene veoma striktne procedure i mere usmerene na detaljnu analizu, procenu i proveru svih obrađivača pre zasnivanja poslovnog odnosa sa njima. U tom smislu, prikupljamo dokumentaciju, sertifikate i reference obrađivača kako bismo bili sigurni da će obrađivač na adekvatan, odgovarajući i efikasan način sprovesti zadatak zbog kog je angažovan.

U nastavku su navedeni obrađivači sa kojima postoji mogućnost da delimo podatke o Vama i/ili Vašoj deci:

ObrađivačUlogaSedište
___________________Email usluge zasnovane na Cloud tehnologijiSjedinjene Američke Države
Google, Inc
Analitičke usluge
Kalifornija, Sjedinjene Američke Države
Meta Platforms, IncAnalitičke i marketinške uslugeKalifornija, Sjedinjene Američke Države
Ordinacija Fizio VračarLečenje eventualnih sportskih povreda kod dece učesnika kampaMihajla Gavrilovića 3, Beograd, Republika Srbija
Ketering ________Ishrana dece učesnika kampaRepublika Srbija
Generali OsiguranjeOsnovno osiguranje dece učesnika kampa u slučaju hospitalizacije u toku trajanja kampaVladimira Popovića 8, Novi Beograd, Republika Srbija
Kovilovo Resort d.o.o. Beograd (Palilula)Smeštaj dece učesnika kampa (za decu koja odaberu paket sa uključenim smeštajem), te je ovo ujedno i lokacija održavanja kampaZrenjaninski put 250, 11211 Beograd, Republika Srbija
Fotograf/videograf __________Fotografisanje/snimanje tokom trajanja kampa (samo za onu decu čiji roditelji su dali izričit pristanak na obradu podataka prikupljenih na ovaj način)Republika Srbija

Saglasno Zakonu i drugim relevantnim propisima, Rukovalac će, kada je objektivno moguće, sa obrađivačima zaključiti odgovarajuće ugovore o obradi podataka o ličnosti, gde se regulišu sva bitna pitanja koja se tiču radnji obrade koje vrši obrađivač, uključujući i njegove obaveze koje se tiču te konkretne obrade, s tim da i tada ostaje odgovoran prema licu na koje se podaci odnose. Sa obrađivačima kao što su: Google, Inc., Meta Platforms, Inc, Rukovalac zaključuje po pristupu ugovore o pružanju usluga, kojima se između ostalog uređuju i pitanja obrade podataka o ličnosti.

Primaoci podataka mogu biti i državni organi koji su ovlašćeni da pristupaju podacima o ličnosti, odnosno koji su ovlašćeni da im ti podaci budu otkriveni, ali isključivo u meri i na način propisan zakonom.

Primaoci su dužni da pristupaju podacima i obrađuju ih na način da poštuju svoje obaveze propisane Zakonom i drugim primenjivim propisima.

6. Međunarodni prenos

Podaci o ličnosti mogu se iznositi iz Republike Srbije u druge države ili međunarodne organizacije samo u skladu sa pravilima određenim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i drugim propisima koji regulišu ovu oblast. 

Stoga će se Vaši podaci o ličnosti mogu prenositi i čuvati izvan teritorije Republike Srbije.

U tom slučaju, Vaše podatke ćemo preneti samo:

7. Koliko dugo čuvamo podatke

Vaše podatke o ličnosti i podatke o ličnosti Vaše dece ne čuvamo duže od onog vremena koje je neophodno da bi se realizovala svrha zbog koje su oni prikupljeni, odnosno ne duže od vremena za koje imamo Vašu saglasnost.

Na primer, ukoliko nakon prijave za učešće u kampu Vaše dete ne bude izabrano za učesnika kampa, Vaši podaci i podaci Vašeg deteta će biti automatski izbrisani. 

Ukoliko Vaše dete bude izabrano da učestvuje u kampu, Vaše podatke i podatke Vašeg deteta ćemo obrađivati do isteka ugovornog odnosa, a u skladu sa ugovorom o učešću u kampu koji zaključujete sa nama kao roditelj/i deteta učesnika. Za naknadnu obradu podataka Vašeg deteta u bilo koje druge svrhe koje u ovoj u politici nisu navedene, zatražićemo od Vas obrazložen i informisan pristanak.

Izuzetno, ukoliko se bez krivice Rukovaoca javi potreba podnošenja, ostvarivanja ili odbrane pravnog zahteva Rukovaoca, a u vezi naknade eventualne štete ili ostvarivanja drugih prava proisteklih iz zaključenog ugovora o učešću u kampu, Rukovalac će obrađivati Vaše podatke i podatke Vašeg deteta u svrhu podnošenja, ostvarivanja ili odbrane takvog pravnog zahteva, a pravni osnov ovakve obrade će biti legitimni interes Rukovaoca.

8. Vaša prava

Kao lice čije lične podatke prikupljamo, te kao roditelj deteta čije podatke prikupljamo u gore navedene svrhe i po gore navedenim osnovima, imate sledeća prava:

9. Izmene naše Politike privatnosti

Rukovalac može ažurirati Politiku privatnosti radi prilagođavanja zakonodavstvu i inovacijama, ali to neće smanjiti pravnu zaštitu lica čiji se podaci obrađuju. Izmene stupaju na snagu osmog dana od objavljivanja na našem Sajtu. Savetujemo da periodično proveravate Politiku privatnosti radi praćenja eventualnih promena.

Tražićemo Vaš pristanak za sve materijalne izmene ove Politike privatnosti ako i gde to zahtevaju važeći Zakoni.

10. Kome se možete obratiti za više informacija?

U vezi sa svim pitanjima koja se odnose na ovu Politiku privatnosti i sva pitanja u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti i ostvarivanjem Vaših prava, možete nam se obratiti dopisom preko e-mail adrese danilo@andjusicshootingcamp.com i/ili popunjavanjem Zahteva za ostvarivanje prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti, koji možete preuzeti ovde, te dostavljanjem tako popunjenog zahteva na e-mail adresu danilo@andjusicshootingcamp.com ili poštom na adresu DANILO ANĐUŠIĆ PR DA Basketball Camp, Slavkovica, ul. Brdo br. 10, 14240 Ljig, Republika Srbija. 

Odgovorićemo na Vaš zahtev u roku od 30 dana, s mogućim produženjem u posebnim situacijama uz obrazloženje. Ako niste zadovoljni odgovorom ili ne dobijete odgovor u određenom roku, imate pravo da pritužbu podnesete Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti.

11. Stupanje na snagu i izmene Politike privatnosti

Ova Politika privatnosti stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja (28.02.2024. godine) na web stranici: https://andjusicshootingcamp.com/